Monday, November 24, 2008

Pepperkakene er i boks

I dag gjorde jeg pepperkakebaksten på lettvindtmåten - jeg kjøpte 1 kg ferdig deig på Eurospar. Så nå er også jeg kommet igang med julebaksten. Skal ikke bake så mye i år, men noen få hjemmelaga sorter må vi ha. Skal bl.a. steke krumkaker, og så må jeg prøve å få kjøpt lefser på julemessa, for lefsebaking kan jeg desverre ikke.


Har strikka et par til av Lovikkavottene, disse ble i damestørrelse, skal bli julegave. Og så har jeg laga noen figura av fimoleire. Tenkte jeg skulle pynte noen julepakker med dem, de kan jo også henge på treet.


Det kan nesten se ut som jeg har pynta til jul, men det har jeg altså ikke, syns det er alt for tidlig. Men denne lille engelen får pynte opp litt allerede. Strikka masse sånne engler og ga i julegave til hele slekta ett år. Neste prosjekt jeg skal prøve meg på, er litt toving. Har kjøpt ull og grønnsåpe, så nå håper jeg jentene mine vil hjelpe meg litt.


Til slutt et lite bestillingsverk; har gjort ferdig babysokka til en gutt som nettopp er kommet til verden.

9 comments:

Lemi said...

d va fine strikkaengler.. ifjor bkte æ og nån damer tilsammen 8 sorter, men iår blir d nok bare ett par sorter.. kolakaker og nokka anna, veit ikke enda..

korsn julemesse?

Mita`s hjørne said...

Heisann...
Denne engelen var jo bare skjønn da...
Pepperkaker må man jo bare ha til jul, til helga blir det pepperkakehusbaking her i heimen... kan nok bli litt miniatyrhusaktig det... vi får se...
De babysokkene du har strikka er kanllfine...

Ha ei super uke...

Cilla said...

Godt å være i gang me juleforberedelsan, eg fikk no bakt rundstykka i går så da va det no en ting mindre å tenke på..:) No glede vi oss bare til helga.

medina said...

Å den engelen var fin!!!, og vottene så kjempedeilige ut.

chatrine said...

Nå fikk jeg litt julestemning:)
Hos meg er det ikke noe som minner om jul...enda;)
Bortsett fra all sneen ute da;)
Mye måking og lite håndarbeider på meg.
Du: ang de 6-kantene, ja de syr jeg for hånd, mye sying, gitt;)

Ha en superfin dag!
Klem fra Chatrine:)

Silje said...

Den engelen va kjempesøt! :):)
Vi har og bakt pepperkake her, æ å Tora kosa oss me baking:)

Livet er heeerlig said...

Heihei!
Så flink du har vært :)
Jeg har også lagt pepperkaker i dag, like greit å bli ferdig med det.
Jeg har prøvd meg på lefser, mamma er fra Hardanger og der bugner det jo med lefser. MEN huff der må det øving til gitt :)
Det går fint å sy gjennom tynn voksduk. Ikke alle steder undertråden blir like fin, men men litt skjønnhetsfeil må jo til hihi
Ha en toppers kveld
*Siv*

AnKa said...

Flink du er, jeg må bake et par sorter kaker til jul.
Så søte englene var, jeg strikka noen engler som lignet dine, men de jeg heklet skulle toves. Skulle ha laget flere, men tiden rekker ikke til.
ønsker deg ei fin helg.

Tilonino said...

Hei og tusen takk for koselig kommentar i bloggen min. Likte utrolig godt hjertene og stjernene du har laget. Og vantene og engelen, ja alt var kjempeflott.
Kanskje må jeg prøve meg på slike votter, husker jeg hadde like når jeg var lita jente..... koselig.
Ha en fortsatt fin helg :)