Tuesday, September 30, 2008

Sydd bleiemappe

Nå har jeg rydda litt på syrommet, og da fikk jeg lyst til å sette meg litt til symaskinen. Har prøvd å sy ei mappe til bleier og våtservietter. Den har hempe med borrelås, sånn at den kan henge på vogna. Ble ikke helt fornøyd, så jeg vet no ikke om jeg tør å gi den som gave. Har brukt kraftig dongeristoff, og så er den foret med polkadotstoff fra et gammelt "husmorforkle", funnet på loppis. Har applikert et hjerte av forstoffet, med en knapp i midten.


Jeg liker gjenbruk, og her er kjolen som ble til for i mappa.

Monday, September 29, 2008

Noen bilda fra hytteturen




Her kommer noen bilda fra den koselige hytta vi var på i helga. Eieren har forresten håndlafta den helt på egenhånd. Siden været var både vått og vindfullt, ble det lite uteliv. Men vi hadde det kjempetrivelig, med masse skvaldring og mye latter!:)



Denne kanna har jeg ønsket meg lenge, syns den er så nostalgisk. Nå fant jeg en på butikken i Abisko til 82 sv.kr. Det blir enda mindre i norske kroner.

Friday, September 26, 2008

Jentetur til Abisko

Så var det helg igjen, tida flyr avsted, og vi vet ikke ordet av det før adventa er her. (Begynner allerede å glede meg, blir litt som barn igjen i førjulstida). Ja, ja, det er nå et par måneder igjen, da!


Det fine høstværet her nord er over for denne gang. For tida har vi vind og regn, og i helga er det meldt stiv kuling/liten storm. Ikke den beste værmelinga når vi skal over grensa til Sverige. Vi er et gjeng med damer som skal til Abisko på hyttetur. Det verste som kan skje er at det blir snø når vi skal over fjellet, men vi håper det beste. Vi satser på inneliv med mye god mat og drikke og fyr i ovnen.

Hytta i Abisko. Bildet har jeg tjuvlånt av eieren.

Ønsker dere alle ei riktig koselig helg!:o)

Friday, September 19, 2008

Hekling og høstvær


Måtte ha et lite heklearbeid mens jeg så på tv, det resulterte i en babysmekke.

Vi har hatt et nydelig høstvær her nord i et par uker nå, men i dag har det skyet til, og til helga meldes det regn.

Min barndoms lekestue skimtes bak treet i høstskrud.

Da vi beisa huset i sommer, fikk furubenken på trappa likegodt et strøk med Tromsøgrønn, den og.

De uteplantene som enda ikke er frosne, har kommet med en og annen blomst nå i godværet etter å ha stått litt i stampe gjennom den kalde sommeren.


Dette velkomstskiltet har jeg hatt lyst på lenge, men fant det ikke før sommeren var på hell, på nærmeste garneri.


Mitt første bonsaitre. Er spent på om jeg klarer å holde liv i det.


Har bytta til vintergardina i stua, det ble straks litt lunere.

Denne mugga kjøpte jeg på siste loppemarked jeg var på.

Ønsker dere alle ei riktig god helg!

Tuesday, September 16, 2008

Utmerkelse


Denne utmerkelsen har jeg fått hos krealiv - tusen, tusen takk skal du ha!:)

Den skal sendes videre, noe som er veldig vanskelig, ønsker å gi den til så mange. Denne gangen går den til :
Alle sammen verdt å besøke!

Saturday, September 13, 2008

Prosjekt hyttebod fortsetter

Nå er den nye utebodet beisa i samme farge som hytta, men den må ha et strøk til siden dette var som en grunning, og ganske tynnflytende. Det blir til neste år. Rekkverket skal være likedan som på verandaen. Gleder meg til å få utekjøkken i røstveggen, kanskje blir taket forlenga over. Likedan på andre sida, hvor utedusjen skal være. Nå har mannen lagt an til en platting nedenfor boden, der skal vi ha en utepeis i støpejern. Planene er mange, men blir nok ikke realisert før til neste sommer.


Enkel vaskeplass utenfor boden. Bordet er kjøpt på bruktbutikk for lenge sida, vaskefatet og mugga har jeg hatt lenge, det hører med ei potte, den står under senga på soverommet.

Utsikten jeg våkner til om mårran.

Små detaljer fra hytta.

Friday, September 5, 2008

Litt hekling og strikking

I sommer har jeg starta på et hekleprosjekt, en løper med roseranker og spindelborder. Dette har fulgt med både på campingferie i Sverige og på hytteturer. Jeg fant mønsteret i bladet Familien nr. 11/08. Har brukt litt for stor heklenål i forhold til garntykkelse, men jeg fant ikke riktig størrelse da jeg skulle begynne å hekle. Og utålmodig som jeg er, så brukte jeg den jeg hadde for hånden.



I tillegg har jeg strikket litt dukkeklær. Var på biblioteket og lånte boka Isoldes Dukkebok. Ble så betatt av de små strikkejakkene som strikkes i ett stykke. Måtte prøve meg på en i rosa babygarn. Lua er også strikka etter oppskrift i boka, mens sokkene er egen oppskrift.



Har hatt besøk av to barnebarn i denne uka, og da såg det slik ut på stuegolvet....


Denne blåstjerna har hengt ute i en ampel i sommer, men p.g.a. det kalde været har den ikke blomstra skikkelig. (Den har forresten også fått følge med oss både på campingtur og hyttetur). Men nå har jeg berga den inn før nattefrosten kom, og da sprang blomstene ut i all sin prakt.

Putte koser seg masse inne no når høsten er kommet.

Ønsker alle som titter innom ei riktig god helg!

Wednesday, September 3, 2008

Soveromsgardiner

Har sydd gardiner til soverommet av stoffet jeg kjøpte på Ikea. Syns de hadde masse flott og rimelig, skulle gjerne hatt noen flere av de fargerike stoffene til å sy vesker o.l. av. Bare så synd at det er nesten 70 mil å kjøre for å komme dit! Så når vi nordlendinga først er på Ikea, så bør vi være ganske sikre på hva vi skal kjøpe, for det kan bli lenge mellom hver handletur. Det er i allefall et par ting jeg angrer på at jeg ikke kjøpte sist vi var der, så jeg må nok tilbake neste sommerferie!

Litt nips på soveromsveggen; engel fra Sia, nålepute fra Tunisia, et smykke og et rødt lite hus laga av yngstejenta da ho gikk på barneskolen.

Lampeutfordring


Jeg har fått en utfordring fra bloggen Blomster i hagen om å vise min favorittlampe, og å fortelle historien bak den.
Tror ikke jeg har noen lamper som jeg kan kalle min favoritt- eller yndlingslampe, men den jeg velger, er jeg i allefall veldig fornøyd med. Det er en hvit lysekrone som jeg fikk hos mamma i julegave for et par år siden. Det ble en skikkelig tålmodighetsprøve før jeg fikk den på plass, for mannen min jobba på ei øy langt ut i isødet, og kom ikke heim før i juni. Og siden jeg ikke er noen handykvinne, så venta jeg til han kom heim før den ble hengt opp!

Jeg sender utfordringa videre til Cilla, Medina og Silje.