Friday, December 19, 2008

Julepost

I adventa er det like spennende hver dag å gå i postkassen og se om det er kommet julekort. Og så syns jeg det er koselig å få bilder sammen med julekortene, det er nok derfor jeg selv har prakket på slekt og venner bilder av ungene, (og nå barnebarna) i alle år. Julepostmappa mi laga jeg i min ungdom (og det er jammen lenge siden). Den er i grov strie, med pålimt nissepar i filt. Har designa den selv. Den er så retro at den er nesten blitt moderne. I år fikk jeg lyst å gjøre en liten vri, så da har jeg hengt opp kortene på ei snor med klyper. Men bare de med bilder, de andre havner i den gode, gamle julepostmappa. Tradisjoner må man holde på, så den blir nok tatt fram hvert år, selv om jeg prøver noe nytt innimellom.

Nå blomstrer sviblene, så jeg må nok kjøpe noen nye til selve jula. I mårra skal vi gjøre storinnkjøp av mat, og dra rundt med noen julegaver. I dag har jeg strøket juleduker. Så blir det vasking resten av helga. Har fått sønnen heim på juleferie, mens samboeren hans er dratt på julejobb på Hurtigruta. Ho kommer like over nyttår. Eldstedatter og ungene kommer også og feirer jul her, mens svigersønnen er på jobb i jula, langt til havs utenfor Afrika-kysten. Da har han forhåpentligvis fri neste jul. Bruker å pynte treet på lillejulaften, men siden vi får så mye besøk, må vi prøve å være ferdig litt tidligere i år. Får se hva vi rekker.

Så skal vi tenne det 4. lyset på søndag, håper dere får ei fin adventshelg!:)

Ps. Ser at det er over 10000 treff på bloggen i dag, det er helt utrolig! Men jeg setter stor pris på besøk, så jeg håper dere fortsetter å stikke innom.

10 comments:

Som dagene går said...

Gratulerer med 10 000 besøk på bloggen!
Koselig å se at mange stikker innom og enda koseligere om de legger igjen en hilsen.
Kos deg med familien!

Silkepapir said...

Så artig med julepostmappa da. Jeg har sansen for tradisjoner i jula, og ting man har hatt i mange år det er gode minner det:)

En riktig god adventshelg til deg også!

Hilsen fra
Karianne

Josefine said...

Hei:) Så koselig at du stakk innom meg..tusen takk for hyggelig kommentar! Kjekt å få besøk av en så kreativ sjel... her inne var det jo veldig trivelig. Ja tenk at det er fjerde søndag i advent allerede..så fort det går. Vi får bare nyte dagene så godt vi kan:)
Og du..den soppen på bordet...sååå søt. Minner meg om julene for leeenge siden..hi.hi. Ønsker deg en flott adevntssøndag, klem fra Josefine

Anonymous said...

Hei!Flott blogg du har.Koselig å kikke innom andres blogger,spesielt nå mot jul.
Ha ei flott Jul hos deg!

Lille said...

Hei på du..Innom med en julehilsen. Har samme opplegg som deg med juleposten. Koselig med alle bildene på snora! Her inne va det mye koselig julepynt. Klem.

Anonymous said...

Tusen takk førr julehelsninga tel mæ og han kevin......kevin sende en stor klæm opp tel dæ...førr som han sir ; Mamma...æ savne no ho Berit :)

Ja det e verdt et besøk i Blånisseland, men vær no glad førr at dokker har fribiletta. Syns det va førr dyrt tel det som va der....men som æ sa...så lenge ungan kosa sæ så får det no heller bare være. Men alt va jo dyrt der....både i kafeen og i butikken...stive prisa ja :)

Dokker må no alle ha ei flott jul....kos dokker masse :)

AnKa said...

Koselig julepostmappe du har, jeg har også en som er gammel,jeg lagde den da jeg var lita jente:-)
Må du kose deg siste dagan før jul.
Klæm

HeiGrim-Frupigalopp said...

Innom for å ønske deg fine dager framover mot jul!

Cilla said...

Ja har vaska å styrt i to daga no, og endelig blei det jul:) Deilig å være tidlig ferdi! I dag va eg å handla mat...herregud for folk!! Har sekkert glømt halvparten..hehe!

Gratulere med 10000 treff på bloggen, arti!
Det va kjempefint med julekortan på snora!
Vi kommer no imårra;O)

medina said...

Stikker innom for å ønske deg og dine God Jul. Hører dere får storfint besøk i jula. Det blir vel kos.ha ei fin julefeiring!