Saturday, December 6, 2008

Helgerapport og oppskrift på krumkaker

Helga har gått med til masse kjøring av jentene som skulle leveres og hentes på helgejobb, kakelotteri, dating og juleball. Sånn er det bare når man bor på landet, og det er store avstander til alt som skjer.

Denne gamle nissekrukka er arv etter min manns bestemor i Narvik, jeg syns den er så nydelig.

Innimellom all kjøringa, har det blitt tid til litt julebakst. Har laga berlinerkranser og krumkaker. Lefser kjøpte jeg på torget på fredag. Har også planer om delfiakake, men hadde glemt en viktig ingrediens, Per-kjeksen. Så den får vente til uka.KRUMKAKER
4 egg

250 gr farin

250 gr margarin, smeltet

200 gr. hvetemel

2,7 dl potetmel

2 dl. kaldt vann

Lag eggedosis av egg og farin. Ha i smeltet marg. og siktet hv.mel og potetmel. Jeg hadde i ei halv ts. kardemomme, men det kan sløyfes. La røra stå kaldt ei stund, og spe med vannet før du steker.

Lykke til!:)


Tilslutt noen stemningsbilda fra heimen. Det er fortsatt bare adventspynta - julepynten blir ikke henta fram før på lillejulaften, da blir også juletreet pynta.

Ønsker dere alle ei fin ny uke. Selv skal jeg en dagstur til Tromsø. Skal innom sønnen og samboeren, de har flytta inn i studentleilighet, gleder meg til å se hvordan de har fått det.

4 comments:

ansle said...

Så koselig du har stelt det til med førjulsstemning. Ser at du også er kommet godt i gang med julebakst. Sjøl har æ laga to runder med smultringer (noe skal videre) og så blir det mørlefse og krumkaker. Gammeldagslefse har æ kjøpt. Det holder for æ har erfaring med at det er alt det gode pålegget som frister mer enn kakene.
Fortsatt koselig adventtid.

Mi :) said...

Mmmmmmmmmm, Berlinerkranser er en av de beste julekakene :) Det minner meg veldig om julen da jeg var liten - masssssssevis av Berlinerkranser, hele kjøkkenet fullt! I likhet med meg, synes nemlig Mamman min også at dette er de beste julekakene :)

Ja, man må finne alternative ønsker når man blir gammel og voksen. Sånn er det bare :D Jeg har alltid kart og kompass klart, men foreløpig kan jeg garantere at det ikke finnes noen stor helt i min umiddelbare nærhet. Og et er ikke fordi jeg har oversett han - tro meg, jeg har lett og lett - men jeg vil ikke ha noen av dem som er i nærheten her skjønner du!

Men ens egen horisont kan jo alltid utvides, ikke sant? Så jeg fortsette å ha kart og kompass i lommen - just in case. Og om jeg ikke snubler over en kjekkas i juleforberedelsene, så kanskje det hjelper å begynne i ny jobb over nyttår?

Kos deg masse i adventstiden du også :))

Timotei said...

Så koselig det er hjemme hos deg! Her er det også bare adventspynta. All annen pynt kommer fram først på lille julaften.
Krumkaker må det være til jul ja! Mannen min har vært hos sin mor i dag og hjulpet henne med krumkakebaksten, så da ble det to bokser på oss også.
Kos deg videre med juleforberedelsene!

medina said...

Ser du har julepynta bloggen din. Koselig! Tror jammen eg skal prøve krumkakeoppskrifta di i år:)