Saturday, February 16, 2008

Vannbakkelskringle


I dag har jeg bakt vannbakkelskringle. Den skal vi ha med i bursdagsselskap hos barnebarna som blir 3 år i mårra. Håper bare at alle er friske da, for nå har vi ligget i spysyke etter tur. Vannbakkelskringle gjør alltid lykke, og det er jo en enkel kake å lage når man får litt øvelse.


VANNBAKKELSKRINGLE

2,5 dl vann

130 gr margarin

130 gr hvetemel

4 egg

Kok opp vann og margarin, ta kjelen av plata, og ha i hvetemelet. Sett kjelen tilbake på plata, og rør godt til blandingen slipper bunnen. Avkjøles litt. Ha ett og ett egg i deigen og rør godt. Jeg heller deigen i kjøkkenmaskin før jeg har i eggene, da får jeg best resultat. Bruk 2 spiseskjeer til å forme en stor ring på bakeplata. Stekes midt i ovnen på 200 gr. i ca. 25 min., eller til det slutter å syde i kransen. Ovnsdøren må ikke åpnes før den er ferdig, da faller den sammen. Den kan gjerne stå litt i ovnen på ettervarmen og tørke. Jeg deler den med saks, og fyller den med 2 pk kremfløte blandet med 1 pk vaniljekrem. Pynter oppå med glasur, og gjerne litt kakestrø. NB. Ikke kast den om den faller sammen, den skal jo fylles med krem. Kan være litt vanskeligere å dele, men det går.

2 comments:

Memories said...

Nammm...vi glede oss til å smake:)

Silje said...

åååh, deinna glede vi oss tell!!!:)
Vi har me bilkaka og napoleonskake!