Monday, February 8, 2010

Flettepute

Jeg har latt meg friste til å strikke litt, enda jeg vet at jeg ikke bør, siden jeg får vondt i armer og skuldre. Kjøpte masse garn til halv pris på nyåret. Resultatet ble ei strikkepute, ala Mias Landliv sine puter, kan sees her. Åå som jeg har kosa meg med strikketøyet, kjenner at jeg har savna det!

Jeg strikka den i Dale garn, Free Style, og brukte pinner nr. 4,5. For- og bakstykket strikka jeg i ett. La opp 84 masker, og strikka 45 cm med flettestrikk. Så fortsatte jeg med glattstrikk (bakstykket), men felte til 70 masker ved start. Strikka 22,5 cm med glattstrikk og felte av. Så samla jeg opp 70 masker fra andre sida, og strikka 22,5 cm glattstrikk. Meningen var å sette i glidelås på midten bak, men foreløpig har jeg bare sydd igjen åpningen.


Detalj av flettemønsteret.

Baksida i glattstrikk, og gjensydd åpning.

6 comments:

AnKa said...

Lekker flettapute du har strikka. Kjempefint mønster på den. Håper ikkje du blir plaga med armer og skuldre etter dette...
Jeg syr og strikker i skjønn forening:) Nå holder jeg på med et par pulsvanter.
Ønsker deg ei flott uke.

LiSa said...

Kjempe fin pute du har strikka!! likte mønsteret godt. har også lyst til å strikke et putetrekk..
ha ei fin uke!!!

Som dagene går said...

Det ble ei flott pute. Kunne godt tenke meg å lage en, men har så mange prosjekt som surrer i hodet. Strikker nå selbuvotter og pulsvanter.
Ha en fortsatt fin uke!

Cilla said...

NYDELIG!! Ønske meg ei sånn;) hint hint...:D

medina said...

Den var nydelig! Virkelig fin.

Lemi said...

hei kor e rønningen ungdomshus? veit du d? loppis der i morra...