Wednesday, April 15, 2009

Årets sykkelsesong er starta

I kveld har jeg vært på årets første sykkeltur. Skrev navnet mitt i boka som ligger i postkassen på endestasjonen. Det er enda litt for kaldt for sykling her nord, men sola skinner og asfalten er snøfri, så da klager jeg ikke! Antrekket var vinterklær/sko, og likevel frøs jeg på tærne. Glemte å ta med fotoapparat, så i stedet blir det en illustrasjon fra trygg trafikk.


Vårsjekk av sykkelen

( gjengitt fra tryggtrafikk.no )

Før du starter sykkelsesongen er det lurt med en liten vårsjekk av sykkelen.

Vask sykkelen: både gammel skitt fra i fjor og kjellerstøv skal bort. Ikke bruk høytrykksspyler, den fjerner fettet fra sykkelen og gjør at den lettere ruster. Zalo-vann og en gammel oppvaskbørste er perfekt. Smør kjedet, og gi girvaiere og bremsevaiere et par dråper olje.

Sjekk bremsene: to gode bremser er godt å ha, og dessuten påbudt. Er mønsteret på bremseklossene slitt bør de byttes. NB! Bremseklosser skal ikke oljes!

Dekksjekk: se etter sprekker, spesielt på innsiden hvis sykkelen har overvintret på felgen med flate dekk. Veldig slitte dekke der mønsteret nesten er borte bør skiftes. Pump opp dekkene.

Lys: skal du sykle i mørke må du ha lykt som virker, både foran og bak. Gul eller hvit lykt foran, rød lykt bak. Det er påbudt. Manglende lys kan straffes med en bot på 700 kroner.

God tur!

4 comments:

Som dagene går said...

Sykkelturer er fin trim. Knærne mine protesterer litt om det blir for langt, men en kommer i så fin kontakt med naturen på slike turer. Her var veiene bare, men nå er det kommet mye snø de siste par dagene.
God tur til trimposten!

Blomster i hagen said...

Der lærte jeg faktisk litt trafikkregler som syklist. Driver for tiden å se på ny sykkel med bagasjebrett, slik at jeg får på barenesete. Deilig med sykkeltur i vårluften.

Mita`s hjørne said...

Heisann...
Smart med råd og tips... ikke greit å være syklist blandt bilene...

Ha en super dag og uke...

Silkepapir said...

Dette var fine tips å ta med seg! Skal ha den store sykkelvasken denne helgen tenker jeg, men å som jeg ønsker meg en ny sykkel! Kan ikke klage, jeg har en veldig tøff terrengsak, men jeg vil mye heller bytte den inn i en smekker damete en;)

Hilsen fra
Karianne