Tuesday, August 2, 2011

Ölandsferie

Bobilferien i sommer gikk helt til svenske Öland. Mange mil for oss som bor langt mot nord, men vel verdt det. Vi var ei hel uke på øya, og så daffa vi oss nordover, og var bl.a. innom Vestervik, Søderkjøping og Trosa. Nydelige småbyer med godt bevart trehusbebyggelse.

Öland minner meg litt om Danmark, særlig langs den ytre sida av øya, mot Østersjøen. Det var flatt, åpent og med masse vindmøller, bondegårder - og ialt 32 kirker! Kirkene ble fra gammelt av også brukt som festningsverk i krig mot danskene.

Vi ble advart mot å dra dit midt i turistsesongen, men ble gledelig overaska; det var god plass til oss også! Kronprinsessen feirer alltid bursdagen sin på idrettsplassen i Borgholm, med underholdning av kjente artister. Da det nærmet seg dagen, begynte det for fullt å vrimle av turista, men den dagen dro vi til fastlandet.

Fikk likevel hilse på Victoria og Daniel da de var på torget og mottok en forsinka bryllupsgave fra Borgholm kommune. 

Bildet over har jeg tyvlånt på nettet, de nedenfor har jeg tatt selv.

Kongefamilien har sitt sommerslott Solliden i Borgholm på Öland.Som over middels interessert i kongelige, måtte jeg selvfølgelig på visitt i den nydelige parken rundt slottet, det var en stor opplevelse. Skal legge inn flere bilda fra slottsparken etterhvert.

Borgholm slottsruiner, her bruker det å være konserter.

Fyret Långe Erik på den nordligste odde.

Fyret Långe Jan på den sørligste odde.

1 comment:

Memories said...

Så utrulig flott ut! Mange fine bilda. Må vel ta oss en tur en gang i tida når ungan blir større :)