Saturday, February 27, 2010

Gjenbruk

Jeg fikk sydd tre putetrekk til i denne uka, før jeg ble nedsylta i forkjølelse. Er heldigvis på bedringens veg nå, men jeg gikk glipp av et loppemarked som jeg hadde gleda meg til i dag. Disse putetrekkene er sydd av to barneskjorter og en barnekjole, og er litt sommerlig maritime. To med stjerner og ei med flagg. Flagget er klippet av ei kassert t-skjorte.
Bare de tre fremste putene er hjemmelaga.
Nyvaskede (og noe skrukkete) barneklær klare til å gjenskapes til puter.

Wednesday, February 24, 2010

Det ferdige resultat

Nå har jeg sydd ferdig puta (av forklekjolen), den passer fint i vår grå sofakrok.
Kjolens front med knappeåpning er blitt putas bakside.

Tuesday, February 23, 2010

Redesign

Dette gamle kjoleforkleet skal bli til ei pute. Har lenge hatt planer for dette fine stoffet, og etter å ha sett disse kreative damene i God Morgen Norge i dag, så fikk jeg inspirasjon til å sette igang. Foreløpig er jeg bare kommet til klipping, men hvis/når den blir ferdig, blir det bilde på bloggen.

Her er de kreative damene som blogger om sin nystartede butikk med navnet 13. Bare så synd at det er så langt til den spennende butikken i Tønsberg! Bildet har jeg tyvlånt på bloggen deres, og det er tatt under besøket i GOD MORGEN NORGE.

Thursday, February 18, 2010

Oldemorsruter

Endelig kan jeg si meg ferdig med dette lappeteppet. Da det var nesten ferdig, ble det lagt til side. Men her om dagen tok jeg det fram og hekla ferdig de 3 lappene som mangla. Rundt kanten hekla jeg ei rad med staver i hvitt garn. Dette er mors middagskvilslumreteppe.

Wednesday, February 17, 2010

Dobbel 5-årsfeiring

Bestemor sine gull fyller hele 5 år i dag, tenk hvor tida flyr!:))

Friday, February 12, 2010

Retrostoff - hva er det?

Jeg var på dagstur til Tromsø i dag, og da stakk jeg innom den bittelille stoffbutikken i Storgata. Syns ikke de har særlig spennede stoffer, men litt bedre utvalg av tilbehør. Jeg kjøpte noen knapper, og spurte i samme slengen om de hadde retrostoffer. Hun bak disken såg på meg, og spurte med himlende øyne: "RETRO, hva i all verden er det?" Jeg prøvde å forklare, og da presterte hun bl.a. å si: "Nei, vi ser oss ikke bakover, vi er da tross alt i 2010!", og så lo hun og syns hun hadde sagt noe veldig morsomt. Og det sa hun, som ikke engang har betalingsterminal, bare kontantkjøp! Ikke mye å skryte av når det gjelder å følge med i tida der, nei! Det har faktisk hendt at jeg har måttet gå uten å få kjøpt noe der, når jeg ikke har hatt kontanter. Attpåtil syns jeg ikke man skal argumentere sånn med kundene, de vet nok ikke at kunden alltid har rett! Ja, ja, skal prøve å riste av meg irritasjonen (og se framover, he, he!).

God morsdags-, fastelavens- og valentinhelg til dere alle!:)


Mitt aller første lappeteppe, det sydde jeg på slutten av 70-tallet. Oppdaga det i boden her om dagen, hadde nesten glømt at det fantes. Det må man vel kalle et ekte retroteppe!

Knapper fra nevnte butikk.

Monday, February 8, 2010

Flettepute

Jeg har latt meg friste til å strikke litt, enda jeg vet at jeg ikke bør, siden jeg får vondt i armer og skuldre. Kjøpte masse garn til halv pris på nyåret. Resultatet ble ei strikkepute, ala Mias Landliv sine puter, kan sees her. Åå som jeg har kosa meg med strikketøyet, kjenner at jeg har savna det!

Jeg strikka den i Dale garn, Free Style, og brukte pinner nr. 4,5. For- og bakstykket strikka jeg i ett. La opp 84 masker, og strikka 45 cm med flettestrikk. Så fortsatte jeg med glattstrikk (bakstykket), men felte til 70 masker ved start. Strikka 22,5 cm med glattstrikk og felte av. Så samla jeg opp 70 masker fra andre sida, og strikka 22,5 cm glattstrikk. Meningen var å sette i glidelås på midten bak, men foreløpig har jeg bare sydd igjen åpningen.


Detalj av flettemønsteret.

Baksida i glattstrikk, og gjensydd åpning.

Monday, February 1, 2010

Bruktfunn

SOLA er kommet tilbake, og jeg nyyter det! Nå mangler vi bare litt snø, det er isdekket overalt, mens gresstuster stikker fram. Uvanlig på denne tida av året, tror nok bøndene får problemer med såkalt isbrann på dyrkamarka si når våren kommer. Frykter det samme med plena vår, tida vil vise.
Skøyteis har vi overalt på jordene.

Jeg var innom bruktbutikken i forrige uke. Kjøpte 6 kopper med tefat til kun kr 24, i fint rosemønster. Kunne ikke helt glemme noen hvite kopper med tefat og asjetter til kr 60 som også frista. Dermed måtte jeg innom et par dager senere og kjøpe dem. Det var bare 4 stk., men kanskje jeg finner flere etterhvert.