Monday, December 28, 2009

Romjul

I dag dro de siste julegjestene heim, og det ble så stille, så stille i huset. Men til nyttårshelga fylles huset igjen med folk. I går hadde vi middagsgjester + at svigermor med alle (nesten) etterkommere hadde juletreff i grendehuset her. Vi var 36 stk. i år, derav 11 fra 7 år og nedover. Derfor var det litt godt med en dag til full avslapping. Har brukt dagen til å kose meg med lesing.

Julaftensbilde av forventningsfulle barnebarn.

Wednesday, December 23, 2009

Dagen før dagen...

Jeg ønsker dere alle ei riktig GOD JUL

Monday, December 21, 2009

En liten hjemmelaga julegave

Jeg sydde sovepose til denne silkemyke bamsen før den ble pakket inn. Det blir julegave til ei jente på 1,5 år som liker å stelle og stulle med dokker og kosedyr.

Vår lille førjulsgjest koser seg med spill mens hun venter på jula.  

Min hvite amaryllis i full blomst. Disse er jo så billige for tida, skulle gjerne hatt flere. 

Friday, December 18, 2009

Vi nærmer oss...

Med noen bilder fra heimen ønsker jeg dere alle ei riktig koselig og fredfylt adventshelg!

Sunday, December 13, 2009

3.søndag i advent

Stemningsbilde fra heimen i dag.

Jeg hadde så store planer for denne helga, skulle begynne å rydde og vaske så vi skulle være ajour til de første julegjestene kommer omkring den 20.desember. Men det ble med planen, for etter julebordet på fredag, så var ikke formen den beste!

Men jeg er no litt fornøyd med meg selv, har stekt masse krumkaker i dag. 

Det ble litt nakent i kjøkkenvinduet med bare ei gardinkappe, men etter at jeg hadde klippet til noen snøkrystaller i papir og limt på ruta, så ble det litt lunere.

Thursday, December 10, 2009

Julepostmappe og elg i mørketid

Det er tid for å sende og å motta julekort. Min gamle julepostmappe er hengt opp i påvente av, (håper jeg) julehilsener fra fjern og nær. Jeg laga den da jeg flytta hjemmefra på 70-tallet, og som mønster brukte jeg julepostmappa vi hadde da jeg var barn. Måtte jo ha noe som minnet om heimen. Det var i den tida all julepynt ble laga av grov strie og dekoren besto av filt som ble limt på. Julepostmappa er ikke så pen som den er sjelden, men tradisjonen tro, hører den med til jula.



I denne uka har vi hatt besøk av elgkua Klara med kalven Wencke. Navnene har de fått av dem som vanligvis har dem til naboer. De vandrer rundt i hagene og spiser av busker og kratt, og de finnes ikke redd for mennesker. Bildene er tatt fra trappa og veranda og de reagerte ikke da vi styrte rundt med fotoapparatet. Det øverste bildet ble tatt fra veranda i går kveld, og de to nederste er tatt fra trappa i formiddag mens de tok for seg av naboens busker. Håper de drar tilbake til sitt faste tilholdssted når vi får barnebarna på julebesøk, det er jo ikke helt trygt å sende ungene ut og leke med disse i nabolaget.






Tuesday, December 1, 2009

Adventsvindu II

Kjøkkenvinduet er blitt adventspyntet. 

Det er så vidt jeg tør å vise fram trappenissen, siden jeg har påstått at jeg ikke julepynter før det nærmer seg jul. Men jeg må jo innrømme at det er blitt litt julete her og! 

 Nå venter vi bare på litt mer snø, så vi får den rette adventsstemninga.