Saturday, January 31, 2009

Bilde nr. 6

Jeg har fått ei utfordring fra Cilla om å gå til den 6. mappa på pc`en og legge ut bilde nr. 6. Da endte jeg opp med dette bildet av barnebarna da de var nyfødte, i 2005. Helledussen, hvor små og søte de var!

Siden denne utfordringa har versert på bloggene ei stund nå, så regner jeg med at de fleste har fått den, men hvis noen føler seg kallet, så vær så god å heng dere på!

Tuesday, January 27, 2009

vimpler

Kom plutselig på at det nærmer seg 4 årsdag for bestemor sine smågutta, og siden søstra fikk vimpler da hun fyllte år, så måtte jeg hive meg rundt og lage til dem også. Tror jeg har nok vimpler nå, men mangler hvitt skråband til snora for å få gjort dem ferdig. Som vanlig er det gjenbruk og rester når jeg syr. Her er bl.a. skjorte og husmorforkle fra loppis, duk, laken og og så noen rester fra tøylageret mitt. Skal ta bedre bilder når jeg får vimplene ferdigsydd og strøket.


Bruker hele stuegolvet når jeg skal prøve meg fram med fargesammensetninga.




Måtte forevige den flotte solstripa i taket. Vi i nord har vel lov å være litt småtussete og ikke minst glad, nå når vi har fått tilbake sola! Den var svært etterlengta!

Friday, January 23, 2009

Enda en løshals

Enda en løshals har sett dagens lys, denne gang i lilla. Ser for meg lue og kanskje pulsvarmere til, tror jeg må prøve meg på det etterhvert. Ellers har jeg hekla blomster til pynt på tovatøflene. Ble ikke helt fornøyd, men pyttsan, de får duge likevel. Kjenner på armer og skuldre at jeg må ta meg en pause fra strikking no, enten jeg vil eller ikke, får så fryktelig vondt. Kanskje jeg må ta fram symaskinen istedet. Har jo tusen ideer i hodet, men bare en brøkdel blir realisert.

Et noe ullent bilde av blomsten

I dag har jeg vaska soverommet, og lagt på nytt sengesett i sateng (julegave). Godt med noe nytt.
Oppå skapet har vi to store oppbevaringsesker fra Ikea, disse skulle jeg hatt flere av.
Håper på Ikea-tur til sommeren, har så mye på ønskelista.
Huff og huff, for et dårlig bilde av solbollen...
Hos oss er det -15 grader i dag, hadde trodd jeg skulle få se sola, men så bare skinnet av den. Men fjellene var bada i sol. Har laga solboller fylt med vaniljekrem, og de har vi tjuvstarta på.
Forrige helg måtte vi "rømme huset", for ungdommene skulle ha hjemmefest. Vi rømte til campingvogna. Det var riktig koselig, men man blir jo litt engstelig med tanke på festen heime. Alt gikk no heldigvis bra, (det er jo kjekke ungdommer)!
Denne helga skal vi i bursdag, og den feires her. Og hvis det ikke blir så alt for kaldt, så blir det vel en liten skitur også.

God helg til dere alle!:o)

Monday, January 19, 2009

Strikking og sånn

Har som så mange andre, strikka den populære løshalsen Thermis. Du finner den her. Men min er bare etterligning, har titta på andres bilder, og prøvd meg fram. Er ikke så stø på engelske oppskrifter, så jeg orka ikke bestille. Strikka den i Mor Aase ullgarn, på pinnen nr. 3,5. Sikkert andre garntyper som passer bedre til løshals (som ikke klør), men jeg tok det jeg hadde i strikkekurven.

Jeg tovet disse tøflene tre ganger i maskinen, før de ble passelig. Har planer om å pynte dem litt, får se hva det blir til. De er strikket i Trysil garn, type Iglo.

Lovikkavottene er også ferdig pyntet. Jeg tovet dem litt for mye, men jeg skal nok finne noen som passer dem...


I helga ble det en liten skitur i nydelig, kaldt vintervær. Himmelen er rødlig om dagene og varsler at snart kommer sola.


Friday, January 16, 2009

God helg





Jeg har strikka barnetøfler etter ei oppskrift i bladet Familien. Etter at de ble tovet, fikk de en heklet kant + nålefilta hjerter til pynt. De ble no ganske så julete, ser jeg. Har strikka et par tøfler i damestørrelse og, de henger til tørk etter toving. De skal også få litt pynt etterhvert.

Selv om vi ikke får sola tilbake før til uka, så gleder vi oss over en nydelig, rød himmel i dag. Snart blir det solfest og solboller her nord!

Kjenner at blogglysten er laber for tida, men jeg tror ikke jeg er alene om det. Ser at flere har det på samme måte. Kanskje den tar seg opp igjen når vi får sola tilbake, og det blir mer uteliv.

Dagens bakst, tre store grovbrød, det skal bli godt til kvelds!

Under glassklokka ligger det et sølvfarget krushjerte (fra loppis) og noen stoffroser. Har ikke skifta ut pynten etter jul.
Tilslutt vil jeg takke for koselige kommentarer til mine innlegg. Jeg har forresten mista besøks-telleren på siden min, vet ikke hvordan jeg skal få den tilbake. Kanskje jeg må installere den på nytt - noen som vet??
Ønsker alle som er innom, ei riktig god helg!:o)

Sunday, January 11, 2009

Bursdag m.m.


I helga har jeg hatt bursdag. Siden jeg fyller år så kort tid etter jul, sløyfa vi hele feiringa. Men gratulasjoner og gaver strømmet på likevel, godt å bli satt pris på. Mannen kom med blomster og banankake + penger, som jeg hadde ønska meg, (sparer til noe).


Julekortene er bytta ut med bursdagskort, mine og sønnens, han hadde bursdag den 3.januar. Hjertet jeg laga til jul av streng, har fått ei stoffrose til pynt i stedet for julesløyfe, dermed kan den fortsatt henge til pynt.



På lørdag var vi på besøk i ei hytte i Målselv Fjellandsby. Kjempefin tømmerhytte, hadde ikke vært meg i mot å eie den!


Siden jeg er i tømmerhytte-modus etter hyttebesøket, vil jeg gjerne vise dere et kjempeflott hotellanlegg i rundtømmer som ligger i Lyngen i Troms, Lyngen Lodge. Interiøret har Anniken Zahl Furunes hatt ansvaret for. I desemberutgaven av bladet Interiørmagasinet var det en reportasje fra dette stedet. Det var også fantastiske vinterbilda fra naturen og fjellene i Lyngen. God reklame for stedet! Jeg kunne godt tenkt meg ei helg i sånne omgivelser!


Bildene har jeg lånt fra A.Zahl Furunes sin blogg.

Tuesday, January 6, 2009

Tilbake til hverdagen



Godt nyttår, og tusen takk for alle koselige kommentara!
De siste julegjestene våre reiste igår, det ble såå stille i huset! Da hadde vi avslutta med en tur på kinarestaurant, hele hurven.

Jula ble pakket bort på søndag, men det er fortsatt noen røde elementer igjen hos oss, som puter og duker.
Vi holder på å drukne i snø, det laver ned, og meldingen sier at det skal fortsette i flere dager. Nå får vi all den snøen som lot vente på seg før jul!
Når jeg titter rundt i blogglandia så blir jeg litt forundra over alt snakket om vår, vi er no tross alt bare i januar enda, og det kan vel enda komme masse snø sør i landet også!


Etter ei svært rolig julefeiring med masse god mat, er det ingen veg tilbake, no må det trimmes og slankes! Men heldigvis er det alltid godt med brunostskive og frukt ut på nyåret, man blir jo litt lei denne julematen!

Har funnet fram blått garn og pinner, skal lage noen Lovikkavotter. Kjenner at jeg har savna strikketøyet.