Wednesday, August 27, 2008

IKEA-gardina i MARIMEKKO-stil + litt kjøkken

Nå har jeg sydd kjøkkengardina av stoffet jeg kjøpte på Ikea. Syns resultatet ble så bra, at jeg bare måtte vise det fram på bloggen. I samme slengen viser jeg litt mer av kjøkkenet, som vi pussa opp i fjor. Det nye kjøkkenet er et Ståt kjøkken, også fra Ikea. Denne kjøkkeninnredningen er veldig populært, jeg ser den stadig vekk hos andre bloggere og i interiørblader. Da vi bygde huset i 1982, kjøpte vi alt av kjøkken, garderobeskap og baderomsinnredning fra Ikea, etterhvert er badet og kjøkkenet skifta ut.




Den gamle gode Electrolux`n er ca. 30 år, men er fortsatt en trofast sliter.

Disse flotte krukkene har vi arva etter mannens bestemor fra Narvik. De står bare på stas hos oss.

Sunday, August 24, 2008

Min 60-talls dokkevogn

Den gamle dokkevogna mi fra 60-tallet har jeg heldigvis tatt vare på. Selvfølgelig har den fått litt hard medfart etter å ha blitt lekt med gjennom tre generasjoner. Men det viser at de gamle vognene er mer solid enn de som lages idag. Jeg var utrolig stolt og glad da jeg fikk den vogna, da hadde jeg ønska meg ei dokkevogn i lengre tid.




Dette hekla babyteppet laga jeg på slutten av 70-tallet. Ville kanskje ikke ha valgt disse fargene i dag, men den gang laga vi babytøy i grønt, gult og brunt. Men når jeg tenker etter, så er jo disse retrofargene på tur inn igjen.

Syns det var så artig da jeg fant samme vogna på ei nettside for ei stund sida, tror bildet er fra ei bok.

Friday, August 22, 2008

Vi bygger hyttebod

Nå har vi vært noen daga på hytta og satt opp uteboden (eller rettere sagt, mannen har satt den opp). Det skal bli godt å få bedre lagringsplass, til nå har alt av utstyr blitt stua inn på et lite, kombinert bod/bad inne i hytta + i den bittelille utedoen.

Vi har laga platting under boden med direkte adkomst fra verandaen foran hytta. Planen er å ha utekjøkken i ene kortveggen mot hytta, og en enkel utedusj bak den andre kortveggen. Kanskje med forlenga tak over.

Hurtigbåten sees i det fjerne.

Mamma hadde med deilig marsipankake.

Fisketur på kaia i Mefjordbotn. Dårlig fangst, men turen - og naturen var flott!


En liten overnattingsgjest sover sin søteste søvn under bestemors lappeteppe i øverkøya.

Saturday, August 16, 2008

Tvillinglykke


I dag har jeg gjort ferdig 2 par babysokka som har ligget på vent. Det er et bestillingsverk - skal være barselgave til nydelige tvillinga, ei jente og en gutt, som ble født på torsdag.



Apropos tvillinga; i dag fikk vi bekrefta at bestemor sine godgutta på 3 år, er enegga. Men selv om de er veldig like, og vi tar feil av dem innimellom, så har de sine små særegenheter som gjør dem unik!

Thursday, August 14, 2008

Blommornas bok - illustrert av Elsa Beskow













Da jeg var i Sverige var jeg innom Myrorna, tror det er Sveriges svar på Fretex. For 10 svenske kroner kjøpte jeg ei barnebok med viser av Jeanna Oterdahl, illustrert av Elsa Beskow. Syns hennes tegninger er så flotte! De hadde flere barnebøker med hennes illustrasjoner, alle kostet 10-15 kr. Kjøpte bare en siden det var svensk tekst, men angrer litt idag, skulle jo ha kjøpt flere p.g.a. de fine tegningene og ikke minst prisene. Men, men, får dra tilbake neste sommerferie og kjøpe opp resten! (Ser at bildene mine ble noe uskarpe).



IKEA kjøpte jeg stoff som skal bli gardiner. De røde til soverommet vårt og de med blått til kjøkkenet. Gleder meg til å henge opp litt tettere, lunere gardinger nå når det er blitt mørkt om kveldene. Må skynde meg å rydde fram symaskinen, så jeg får satt i gang.
Var forresten skuffet over at den nye IKEA-katalogen ikke var kommet ut da vi var der. Har prøvd å bestille den på nett også, men fikk ikke bestilt i distribusjonstida. Men ser jo at det er flere bloggere som har fått den i hus.

Vi er forresten kommet heim fra sykehuset. Det går bra med pasienten, men ho sover masse, kroppen trenger nok tid til å komme i gjenge igjen.

Tuesday, August 12, 2008

På sykehus


For tida er jeg på sykehus med yngstedatter`n. Hun er nyoperert for blindtarmbetennelse. Operasjonen var heldigvis vellykket, men det tar jo sin tid å komme seg. Føler med henne her hun ligger med kvalme og vondt i såret.

Var så vidt kommet heim fra en svipptur til Sverige, bl.a. Haparanda (til IKEA selvfølgelig), da vi måtte dra rett til Tromsø og sykehuset. Nå er jeg bare så lettet over at alt gikk bra med henne.

Sunday, August 3, 2008

En ferieuke er gått


Vi har kjøpt ny (brukt) campingvogn, har bytta inn den gamle. Nå når vi bare er to som drar på campingtur, så trenger vi ikke vogn med masse sengeplasser, slik som før da vi dro med 4 unger. Valgte ei med dobbeltseng. Skal bli godt å slippe styret med å re opp hver gang man legger seg/står opp. Hvis alt går etter planen, blir det snart en liten tur til Haparanda og Ikea.


Skogens gull, multa, modnes for tida. Har vært to turer på myra, så nå er julens multekrem sikra. Nå venter vi på at blåbæra skal modnes her nord.
Ellers så beiser vi huset, det trengtes virkelig.




I dag skal vi i barndåp. Yngstejenta vår er fadder. Faren til dåpsbarnet var hennes fadder da han var 16 år, og jeg bar han til dåpen da jeg var 20, så fadderskapet går i arv. Har bakt vannbakkelskringle til anledningen.